Πυροσβεστήρας Ξήρας Σκόνης 1 kg PD1GA


Γερμανικός πυροσβεστήρας κατασκευασμένος από το κολοσσό Gloria GmbH η οποία είναι η πρωτοπόρος στην κατασκευή πυροσβεστήρων και πυροσβεστικού εξοπλισμού στην Ευρώπη. Ο πυροσβεστήρας σκόνης PD1GA είναι φιλικός στο περιβάλλον και έχει το πλεονέκτημα να είναι γενικού τύπου πυροσβεστήρας καλύπτοντας τις περισσότερες κατηγορίες φωτιάς από όσα τα άλλα είδη πυροσβεστήρων. Είναι κατάλληλος για κατηγορίας φωτιάς Α,Β και Γ και των καθιστά ιδανικό για κατάσβεση ξύλου , χαρτιού , ρούχων ,πετρελαίου ,βενζίνης , παραφίνης , προπανίου , φυσικού αερίου και σε φωτιές με παρουσία ηλεκτρισμού.


Οι πυροσβεστήρες σκόνης είναι κατάλληλοι για μεικτά περιβάλλοντα πυρκαγιών και έχουν πολλή υψηλές κατασβεστικές ικανότητες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Οι πυροσβεστήρες σκόνης είναι οι μοναδικοί που καλύπτουν και την κατηγορία Γ που περιλαμβάνει εύφλεκτα αέρια όπως το μεθάνιο, προπάνιο, βουτάνιο, ασετιλίνη.

Η κατασβεστική του δράση βασίζεται στο αντικαταλυτικό φαινόμενο, κατά το οποίο τα σωματίδια σκόνης επεμβαίνουν στην πορεία αντίδρασης της διαδικασίας καύσης και με αυτόν τον τρόπο τη σταματούν. Στα καύσιμα υλικά που αναπτύσσουν αθράκα (κατηγορία πυρκαγιάς Α), εξαιτίας της ανάπτυξης ενός στρώματος τήξης, δημιουργείται επιπλέον ένας φραγμός, ο οποίος αποτρέπει την παροχή οξυγόνου. Επιπλέον, έτσι καταστέλλονται τυχόν αναζωπυρώσεις.


Το κύλινδρο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και η βαλβίδα είναι ορειχάλκινου τύπου με ασημένια επιχρωμίωση. Η βαλβίδα περιλαμβάνει πιεσόμετρο(μανόμετρο) για συνεχές οπτικό έλεγχο του κυλίνδρου που είναι σε συνεχές πίεση. Ο κύλινδρος έχει εξαιρετικές αντοχές στην υγρασία , υψηλές θερμοκρασίες, υπεριώδης ακτινοβολία (UV) και σε φυσικές διαβρώσεις και αυτό οφείλεται στην ειδική εποχική βαφή υψηλής αντίστασης.


Πιστοιημένος σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 3  και το γερμανικό DIN. Το κύλινδρο και ο πυροσβεστήρας φέρουν την σήμανση CE ως πλήρες σύνολο είναι εγκριμένα σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία 97/23/ΕΚ για τον εξοπλισμό υπό πίεση (PED), όλοι οι πυροσβεστήρες έχουν περάσει από τεστ αντοχής πιέσεως. 

 

 

 Κύρια χαρακτηριστηκά
 • Εύκολη χρήση λαβής εκκένωσης
 • Ευρύ πλαίσιο χρήσης
 • Ακίνδυνο για τον άνθρωπο, τα ζώα και  το περιβάλλον
 • Πλήρως επαναγεμιζόμενος

 • Υψηλή αντοχή σε υγρασία, ψηλές θερμοκρασίες και ακτίνες UV

 • Ελεγχόμενο άδειασμα του πυροσβεστικού υλικού  

 • Με πιεσόμετρο (μανόμετρο) για ένδειξη σωστής λειτουργικής πίεσης

 • Ενημερωτικό αυτοκόλλητο  (Αγγλικά / Ελληνικά) με τη χρήση γραφικών για να δείξει τα βήματα που απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία του πυροσβεστήρα
 • Εύκολη αφαίρεση περόνης ασφάλειας 

 • Βαλβίδα και μοχλός κατασκευασμένα από ανθεκτικό μέταλλο 
 • 10 χρόνια περιορισμένη εγγύηση

 • Βαμμένος με εποξική βαφή υψηλής αντίστασης για όλες τις κλιματολογικές συνθήκες

 • Πιστοποίηση αντοχής σε συνθήκες θάλασσας 
 Τεχνικά χαρακτηριστικά προϊόντος

 

Πυροσβεστικό υλικό: Gloria – Glutex ABC Ξήρη σκόνη

Καθαρό βάρος: 1 kg

Συνολικό βάρος (περίπου): 1,6 kg


Ύψος: 260 mm

Διάμετρος κυλίνδρου: 135 mm

Χρόνος αδειάσματος: 7 δευτερόλεπτα

Απόσταση εκκένωσης: 4 μέτρα

Πίεση λειτουργίας: 15 bar

Πυροσβεστική ικανότητα: 5A / 34B / Γ 

Κατασκευή κυλίνδρου: Αλουμίνιο

Βαλβίδα: Ορειχάλκινο τύπου αυτόκλειστρου με ασημένια επιχρωμίωση  

Χερούλι βαλβίδας: Μεταλλικό

Θερμοκρασία λειτουργίας: -30°C μέχρι 60°C 


Προωθητικό αέριο: Άζωτο

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για έγγραφα και πληροφορίες που μπορείτε χρειαστείτε.

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση : Λεωφόρος Γερίου 83 , 2200 Γέρι, Λευκωσία

Ταχυδρομικό Κιβώτιο : 27432, 1645 Λευκωσία

Τηλέφωνο : +357 22467200

Φαξ : +357 22487388

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]

Υπηρεσίες


 • We can service and maintain all types of fire extinguishers and equipment in our modern fully equipped workshop.  στο σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο μας με εξειδικευμένους τεχνικούς.All our technicians are audited both internally and externally for quality of workmanship. Excellent customer service involving good knowledge of our product or service and focused positive personalized attention to the customer to ascertain need and supply it in a prompt.

 • We provide and install all types of portable fire extinguishers,  high tech fire suppression systems, fire hose reels, emergency and exit lighting systems, first aid boxes and in any specialized fire fighting equipment. We cover the whole island and offer free site surveys with no obligation quotations.